Banner

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Prezentare generala

Articol publicat in data de: 12.11.2010
CSC Inspectoratul Judetean de Politie pentru Protectia Animalelor s-a infiintat pe data de 04.11.2009, in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile pronuntata de Tribunalul Municipiului Bucuresti in dosarul 41674/3/2009, ca structura a societatii civile in cadrul Comisariatului pentru Societatea Civila.

Misiunea– Politia Animalelor  este aceea ca opinia publica sa constientizeze cu privire la adoptarea unui comportament rational si uman fata de animale si necesitatea respectarii legii ce reglementeaza drepturile pe care animalele le au ca fiinte ce traiesc in mediul social ori in mediul salbatic.

Politia Animalelor are rolul de a intreprinde actiuni in scopul protejarii animalelor si pasarilor, activitatile principale fiind amendarea legislatiei in domeniu, imbunatatirea cadrului normativ specific, protejarea ecosistemului si a faunei, reducerea fenomenului de braconaj, cat si promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari din Romania.

Obiectivele sunt:

1. Protectia drepturilor necuvantatoarelor, prin monitorizarea aplicarii dreptului pozitiv in domeniu, de catre institutiile competente.
2. Sesizarea Instantelor de Judecata din Romania, dar si a organelor de cercetare penala, in vederea atragerii raspunderii penale a celor care se fac vinovati de acte de cruzime, rele comportamente, neglijenta – rea credinta fata de animale, intrucat acestea nu se pot apara, desi au drepturi.
3. Este necesar ca Politia Animalelor sa apartina sectorului neguvernamental, pentru ca impreuna cu ONG-urile de profil afiliate sau colaboratoare sa-i descurajeze pe cei ce produc suferinte necuvantatoarelor, implicand in demersurile lor si autoritatile statului.

 

4. protectia drepturilor necuvantatoarelor, conferite de dreptul pozitiv in domeniu;
5. prezervarea patrimoniului cinegetic si exploatarea acestuia in mod rational si justificat de necesitati circumstantiale ce vizeaza siguranta cetatenilor ori a economiei locale;
6. diminuarea fenomenului braconajului si a practicii vanatoresti excesive ori ca activitate de relaxare si sport;
7. eutanasierea animalelor si a pasarilor din ratiuni preventive pentru stoparea raspandirii unor infectii virotice doar in conditii umane ;
8. prezervarea biodiversitatii si a factorilor entropici de mediu in scopul crearii de conditii optime habitatului natural al animalelor salbatice;
9. monitorizarea agentilor economici producatori de produse din carne privitor la modul in care animalele sacrificate sunt tratate inainte de sacrificare ori modul in care sunt acestea sacrificate;
10. protectia mediului ambiant;
11. monitorizarea agentilor economici din zootehnie si avicultura in scopul respectarii parametrilor legali;
12. promovarea valorilor umane si a ideii de habitat in comuniune a omului cu necuvantatoarele;
13. protejarea rezervatiilor naturale, a parcurilor si gradinilor;
14. incurajarea adoptiei animalelor comunitare fara stapan si sterilizarea in prealabil a acestora;
15. monitorizarea modului in care stapanii animalelor isi indeplinesc obligatiile prevazute de lege privitor la hrana, adapost, tratament medical preventiv sau pentru afectiuni acute ori cronice, salubritate si igiena, etc.
16. adoptarea de masuri legale impotriva persoanelor care au in proprietate animale si care se abat de la cerintele legii pentru tratarea acestora ori daca prin intentie sau neglijenta creaza o stare de pericol ori produce o fapta ce lezeaza sanatatea, integritatea corporala ori sanatatea celorlalti oameni;
17. adoptarea de masuri legale impotriva persoanelor ce au in ingrijire animale domestice si care neglijeaza igiena spatiului public lasand aceste animale sa-si faca nevoile fiziologice pe spatiile verzi, in spatiile de joaca pentru copii, pe trotuare, pe aleile de la intrarea in blocurile de locuinte ori pe aleile parcurilor.

In conditiile ratificarii de catre Romania a Conventiei europene pentru apararea drepturilor animalelor si luand in considerare exprimarea in repetate randuri a dorintei cetatenilor de a se infiinta acest tip de structura, speram ca instituirea Inspectoratului General de Politie pentru Protectia Animalelor va fi salutata. Institutia noastra este deschisa catre orice fel de colaborare cu persoanele fizice sau juridice care urmaresc aceleasi obiective cu ale acestui Inspectorat.

I.G.P.P.A. denumit in continuare Politia Animalelor este o structura a societatii civile, avand calitatea de operator de date cu caracter personal sub nr. 19162, inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, si se supune prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.