Banner
Navigator STIRI SI COMUNICATE Stiri si comunicate Comunicat de presa al I.G.P.P.A. – Politia Animalelor cu privire la actiunea de otravire a animalelor fara stapan din orasul Simleul Silvaniei, judetul Salaj

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Comunicat de presa al I.G.P.P.A. – Politia Animalelor cu privire la actiunea de otravire a animalelor fara stapan din orasul Simleul Silvaniei, judetul Salaj

Articol publicat in data de: 5.7.2011

În data de 30 iunie 2011 Poliţia Animalelor – Centrul Teritorial Sălaj a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza oraşului Simleul Silvaniei, judeţul Sălaj au fost amplasate pe domeniul public numeroase vase care conţin alimente infestate cu substanţe chimice menite să dăuneze organismelor vii, destinate uciderii câinilor fără stăpân.

 

La faţa locului s-a deplasat echipajul de intervenţie aparţinând Poliţiei Animalelor – Centrul Teritorial Sălaj însoţit de reprezentanţi ai DSVSA Sălaj, un reprezentant al Poliţiei Oraşului Simleul Silvaniei şi un reprezentat al Serviciului Criminalistic. Urmare a descinderii s-a constatat că în mai multe locaţii din oraş au fost răspândite vase de genul celor menţionate mai sus care conţineau o soluţie lăptoasă amestecată cu o altă substanţă de culoare albastră şi prezenta depuneri, de provenienţă necunoscută.

De asemenea, s-au găsit cadavre al câinilor fără stăpân care prezentau urme de otrăvire.

Reprezentanţii DSVSA Sălaj au prelevat eşantioane de probe de la faţa locului în vederea efectuării analizelor şi stabilirii conţinutului substanţelor găsite în recipiente precum şi pentru a stabili cauza decesului animalelor.

Poliţia Oraşului Simleul Silvaniei precum şi reprezentantul Serviciulu Criminalistic urmează să demareze o ancheta pentru a găsi persoanele care sunt răspunzătoare de aceste acte de cruzime.

Persoanele care au sesizat Poliţia Animalelor se tem pentru sănătatea copiilor lor, deoarece aceste recipiente au fost amplasate foarte aproape de locurile unde se joaca copii.

Cazul a fost preluat de Poliţia Animalelor – Sediul central.