Banner
Navigator STIRI SI COMUNICATE Stiri si comunicate Gazeta de Nord Vest: ” Scandal la Medieşu Aurit “

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Gazeta de Nord Vest: ” Scandal la Medieşu Aurit “

Articol publicat in data de: 6.8.2011
Gazeta de Nord-Vest : “ Un scandal de proporţii mocneşte de câteva luni în localitatea Medieşu Aurit din cauza unui crescător de câini ajuns în comună de câteva luni şi a cărui activitate îi nemulţumeşte pe vecini. Aceştia spun că în curtea casei parohiale reformate, acest cetăţean creşte circa 30 de câini în condiţii improprii, creând în acest fel disconfort celor ce locuiesc în zonă. Autorităţile locale sunt neputincioase şi nu pot rezolva problema, în prezent fiind pe rol la Tribunalul Satu Mare un proces pentru evacuarea bărbatului şi a familiei sale din casa parohială, care va fi judecat în luna septembrie.

 

Sesizări de la cetăţeni
 În urmă cu câteva zile, Poliţia Animalelor Satu Mare a fost sesizată că un bărbat din comuna Medieşu Aurit creşte în curtea casei parohiale reformate circa 30 de câini în condiţii improprii. O echipă a acestei instituţii, formată din inspectorul şef Viorel Avasilioaiei şi inspectorii Mihai Ciorcaş şi Ioana Târgoveţu, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ajutaţi de poliţiştii din comună şi de jandarmi, s-au deplasat ieri la adresă pentru a vedea condiţiile în care sunt crescuţi aceşti câini. Neavând mandat de percheziţie, autorităţile nu au putut intra în curte fiind întâmpinate la intrare de soţia lui Ecsedi Istvan, crescătorul de câini. Aceasta s-a rezumat la a spune că soţul ei nu este acasă şi că nu vrea să dea alte relaţii, după care a intrat în locuinţă. Degeaba au insistat reprezentanţii Poliţiei Animalelor să li se dea câteva detalii pentru că femeia a refuzat să răspundă.
 Prin curte se plimbau circa zece câini din rasa Bishon Francez şi Viszla, dar femeia a refuzat să spună câţi câini creşte în curte şi ce face cu aceştia. Inspectorul de poliţie de la Postul de poliţie comunal, Victor Lazăr, a precizat că în urmă cu circa trei luni mai mulţi cetăţeni au reclamat faptul că bărbatul creşte mulţi câini în curte, însă nefiind de competenţa poliţiei locale a trimis reclamaţia spre DSVSA.

Vecini nemulţumiţi
 Vecinii lui Ecsedi Istvan de pe strada Din Jos sunt foarte nemulţumiţi de faptul că acesta creşte câini, spunând că le creează disconfort din cauza lătratului patrupedelor şi a mirosului. Mai mult decât atât, vecinii mai spus că în repetate rânduri au fost ameninţaţi de crescătorul de câini şi chiar înjuraţi. Chiar şi soacra primarului din comună, Ana Moldovan, s-a plâns de faptul că în repetate rânduri, atât ea cât şi soţul ei, au fost ameninţaţi şi înjuraţi. De asemenea, Ecsedi Istvan îi fotografiază pe cei nemulţumiţi de situaţie.
 Din declaraţia lor reiese faptul că familia Ecsedi creşte câini pentru a-i vinde ulterior. Chiar zilele trecute, spun vecinii, la familia Ecsedi a venit o maşină cu numere de Maramureş a cărui şofer a cumpărat câţiva câini crescuţi la Medieşu Aurit.
 Din cele spune de medieşeni, Ecsedi Istvan a început această îndeletnicire în oraşul său natal, Seini, unde autorităţile i-au interzis să mai crească câini în acest fel. Apoi s-a mutat la Medieşu Aurit, unde a beneficiat de bunăvoinţa preotului reformat, Leresztury Sandor, care l-a luat în spaţiu, şi i s-a făcut buletin de Medieşu Aurit. Apoi s-a apucat din nou să crească câini, lucru ce l-a nemulţumit şi pe preotul reformat, însă acesta nu l-a mai putut da afară din casă, motiv pentru care i-a intentat proces. Până când instanţa se va pronunţa, nici vecinii şi nici autorităţile nu pot face absolut nimic.”

w.gazetanord-vest.ro/2011/08/05/scandal-la-mediesu-aurit/