Banner
Navigator STIRI SI COMUNICATE Stiri si comunicate Glasul Aradului : ” O familie trăieşte cu mai multe animale în casă, în condiţii greu de imaginat”

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Glasul Aradului : ” O familie trăieşte cu mai multe animale în casă, în condiţii greu de imaginat”

Articol publicat in data de: 2.8.2011
Glasul Aradului : “ Un caz şocant a ajuns în atenţia Poliţiei Animalelor Arad. O familie trăieşte în condiţii greu de imaginat, alături de mai multe animale bolnave şi neîngrijite.

În baza unei reclamaţii, Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor – IGPPA a depistat un caz mai puţin obişnuit. Reprezentanţii Poliţiei Animalelor Arad au apelat la ajutorul angajaţilor Poliţiei Locale  împreună cu care s-au deplasat, ieri, la locuinţa cu pricina, în Cartierul Gai. Familia trăieşte în condiţii mizere, alături de mai mulţi câini comunitari şi pisici. Animalele nu sunt îngrijite, spaţiul este insuficient, iar locuinţa a fost transfromată într-un stabiliment impropriu, sursă de boli, atât pentru om, cât şi pentru necuvântătoare. Deşi este depăşit de situaţie, proprietarul nu a luat nicio măsură, spre indignarea vecinilor care nu mai suportă mirosul.


 Ştefan Stanca, coproprietar al locuinţei din Cartierul Gai a sesizat Poliţia Animalelor, după ce, cumnatul acestuia, Andrei Băican refuză să ia măsuri în ceea ce priveşte animalele pe care le deţine. Acesta din urmă trăieşte alături de fiul său vitreg, în lipsa soţiei care este plecată la muncă în străinătate. La mijloc se află casa părintească, motiv de discordie între cei doi. Reclamantul susţine că s-a hotărât să apeleze la sprijinul autorităţilor pentru că situaţia a scăpat de sub control, după ce animalele au distrus locuinţa. Acesta susţine că toţi vecinii cunosc situaţia şi nimeni nu mai suportă mirosul pestilenţial şi nici haosul provocat. „Sunt coproprietar al locuinţei în care locu- ieşte cumnatul meu, Andrei Băican alături de băiatul surorii mele, Florin Stanca. Aceasta este casa părintească în care cumnatul meu ţine o «herghelie» de câini şi pisici, unii comunitari, ori de rasă. Pisicile, mai mult de şase la număr, sunt bolnave, neîngrijite şi îşi fac nevoile în casă. Câinii au spart geamul, au spart gardurile, iar de miros nu mai vorbim. Vecinii au spus că ma dau pe mine în judecată… aşa că, m-am hotărât să fac ceva pentru că nu mai rezist. Şi eu am grădină, animale, dar păstrez curăţenia. Ce se întâmplă aici însă e greu de crezut…“, susţine Ştefan Stanca. Nici nepotul aces- tuia nu mai suportă situaţia şi îşi pune mari speranţe în autorităţi. „Pisicile, parte din ele din rasa persană sunt bolnave. Câinii, adunaţi de pe stradă ies şi intră pe unde apucă şi îşi fac toate nevoile în casă. Nu pot chema pe nimeni aici fără să mă simt groaznic… Eu l-am rugat să facă ceva, să mai dăm din ele pentru că fiind prea multe nu le poţi îngriji, dar nu mă înţelege“, spune Florin Stanca.
Condiţii improprii, pentru om şi animale
 Luat la întrebări de autorităţi, Andrei Băican susţine că reclamaţia este doar o răzbunare a fratelui soţiei sale. „Sesizarea a fost făcută cu bună ştiinţă în lipsa soţiei mele, pentru că nu suportă că locuiesc aici şi nu îi plac animalele. Ce pot face? Să le scot în stradă?“, se întreabă bărbatul. Justificându-şi faptele prin dorinţa de a oferi adăpost animalelor, acesta nu a îngăduit autorităţilor să intre decât într-o încăpere a locuinţei. Concluzia: condiţii improprii de trai, pentru om şi pentru animale. Animalele nu au parte de tratamente bune, iar locaţia este un adevărat focar de infecţie, în lipsa unor măsuri de igienizare. Persoana reclamată a primit un avertisment prin care este obligat să ia măsuri: curăţarea locaţiei şi vaccinarea animalelor. Acesta a fost de asemenea sfătuit să încerce să ţină un număr mai mic de animale. „Am făcut constatări în urma sesizării primite. Pisicile nu sunt într-o stare de sănătate bună, iar câinii nu sunt bine întreţinuţi şi nici vaccinaţi. Am dat un termen de zece zile pentru remedierea situaţiei, după care vom reveni“, a susţinut Carmen Lădău, purtător de cuvânt al IGPPA. Autorităţile susţin că în cazul în care nu vor fi luate mă- suri se va apela la serviciul de ecarisaj. “

http://glsa.ro/arad/stiri-din-arad/12265-o-familie-traieste-cu-mai-multe-animale-in-casa.html