Banner
Navigator STIRI SI COMUNICATE Stiri si comunicate Gandul: ” Un şarpe de peste jumătate de metru lungime a fost capturat din curtea unei grădiniţe din Piteşti

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Gandul: ” Un şarpe de peste jumătate de metru lungime a fost capturat din curtea unei grădiniţe din Piteşti

Articol publicat in data de: 8.7.2011

Gandul:”Un şarpe de casă de peste jumătate de metru lungime a fost capturat, joi, de reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş şi ai Poliţiei municipale, din curtea grădiniţei particulare “Casa cu pitici”, din Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, şarpele a apărut în curtea grădinţei în timp ce cei zece copii care se aflau în grădiniţă erau la programul de somn, iar educatoarele instituţiei l-au reperat în momentul în care aşteptau ca micuţii să se trezească pentru a putea ieşi cu ei în parcul din faţa clădirii, la joacă.

 

“La un moment dat, l-a văzut o colegă de-a mea, are peste o jumătate de metru şarpele, este de apă sau nu ştiu cum să-i mai spun, că nu mă pricep. Copiii sunt în siguranţă, erau oricum la somn, ei nu ştiu ce s-a întâmplat, dar problema era că nu mai puteam ieşi în condiţii de siguranţă în curte cu cei zece micuţi pe care îi avem aici, iar noi avem o grădină de joacă şi un parc extraordinar de frumoase. Poliţia l-a văzut într-un tufiş de tuia”, a declarat administratorul grădiniţei, Ioana Popescu.

Conducerea instituţiei a sunat imediat la Serviciul Unic de Urgenţă 112, iar la faţa locului au venit lucrătorii Poliţiei municipiului Piteşti care au încercat fără succes să prindă şarpele de casă, care avea o lungime de peste o jumătate de metru.

Ulterior, în zonă au venit reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş care, după o jumătate de oră de pândă, au capturat reptila şi au transportat-o departe de zona locuită, în habitatul ei natural.

“,Nu este periculos, este prea mic, nu are ce să facă acum pentru a fi periculos, mănâncă lăcuste, şoareci. L-am prins şi o să-l ducem de aici, în acest moment nu mai este niciun pericol pentru oameni”, a declarat dr Ion Măndoiu, de la Poliţia Animalelor Argeş.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş spun că este posibil ca şarpele să fi venit dintr-o pădure de lângă cartierul piteştean Găvana, de la aproximativ 500 de metri, şi să fi fost atras de apa din fântâna arteziană din curtea grădiniţei de copii.”

http://www.gandul.info/news/un-sarpe-de-peste-jumatate-de-metru-lungime-a-fost-capturat-din-curtea-unei-gradinite-din-pitesti-8460645

Realitatea Tv: “ Un şarpe de apă a apărut în curtea unei grădiniţe din Piteşti “

” Câteva educatoare din Piteşti au alertat autorităţile după ce au văzut un şarpe de casă, lung de jumătate de metru, în grădina în care ar fi trebuit să iasă copiii la joacă. Reptila a fost prinsă de cei de la poliţia animalelor şi dusa pe câmp, în afara oraşului.

Poliţiştii piteşteni  au căutat şarpele, minute în şir, în curtea unei grădiniţe. Totul a început după ce educatoarele au declarat că au văzut reptila în părculeţul din faţa clădirii, cu câteva minute înainte ca cei 10 copii să iasă la joacă.

În zadar s-au chinuit poliţiştii. Până n-au venit cei de la poliţia animalelor, şarpele n-a fost prins.

Şarpele nu era unul periculos. Reptila a fost dusă la marginea Piteştiului şi eliberată.”

http://www.realitatea.net/un-sarpe-de-apa-a-aparut-in-curtea-unei-gradinite-din-pitesti_851290.html

Pro Tv: “ Spaima teribila pentru angajatii unei gradinite private: s-au trezit cu un sarpe in curte “

” Angajatilor unei gradinite private din Pitesti le-a stat inima in loc, cand au vazut un sarpe in curte. Copiii erau la programul de somn, si ingrijitoarele s-au asigurat mai intai ca nu iese vreunul afara, apoi au chemat politia.

Mai multi politisti s-au deplasat de urgenta la gradinita unde a fost vazut sarpele. Intre timp, reptila se facuse nevazuta pe sub brazii din curte.

Politistii l-au inconjurat, dar n-au indraznit sa puna mana pe sarpe. Au pazit “bestia” pana cand au venit cei de la politia animalelor.

In final, pe un asternut de frunze, sarpele a fost transportat in padure intr-o galeata de vopsea.

Daca la Pitesti a fost vorba de un sarpe deloc periculos, dintr-o specie autohtona, in Capitala au fost gasiti recent doi serpi boa, dintre care unul de doi metri, evadati sau poate chiar abandonati de crescatori pe aleile dintre blocuri.”

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/spaima-teribila-pentru-angajatii-unei-gradinite-private-s-au-trezit-cu-un-sarpe-in-curte.html