Banner
Navigator VIDEO - TV Arhiva video Convocarea tuturor politistilor – Politia Animalelor

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Convocarea politistilor IGPPA - Politia Animalelor
In zilele de 30,31 octombrie 2010 au avut loc la Targoviste 2 sedinte ale reprezentanţilor Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor, care au avut ca scop prezentarea activitatii curente a Inspectoratului general de politie pentru protectia animalelor.
Sedinţele au fost prezidate de dl Emilian Prodan, Comisar General în cadrul Comisariatului pentru Societatea Civilă, în prezenţa dlui Emil Duma, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industriei România- Cehia, dlui Emilian Popescu, Prim adjunct Inspector General în cadrul Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA), dlui Lucian Dinescu, General Adjunct al Comisariatului pentru Societatea Civilă, dlui Adrain Samoilă, Secretar General în cadrul Comisariatului pentru Societatea Civilă precum şi a peste 80 de reprezentanţi judeţeni ai I.G.P.P.A.

Principalele puncte discutate au facut referire la:

1. intervenţia dlui dlui Emilian Popescu, care a subliniat faptul că aceasta va rămâne în istoria I.G.P.P.A. ca prima întâlnire de lucru a I.G.P.P.A. şi a amintit faptul că o nouă directivă UE obligă ţările membre să înfiinţeze o Poliţie a Animalelor ; aceasta se poate înfiinţa nu doar ca structură de stat, ci şi ca una privată.

2. Reprezentantul jud. Olt, dl. Cornel Stana a anunţat înfiinţarea a 4 birouri in judeţ, încheierea de contracte de colaborare sau protocoale cu 111 primării (din 112), cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Poliţie, Jandarmeria, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară. S-a subliniat reacţia pozitivă şi suportul din partea primăriilor, multe dintre ele semnând contractele de colaborare într-un timp foarte scurt.

3. Reprezentantul oraşului Roman a menţionat la rândul lui colaborarea foarte bună cu Poliţia şi cu firma de ecarisaj din oraş şi a anunţat participarea la o acţiune de informare care a avut loc în oraş – « Oraşul Altfel » – în cadrul cărei a prezentat activitatea I.G.P.P.A.

4. Reprezentanta judeţului Neamţ, dna Diana Ursu, a subliniat faptul că s-a bazat foarte mult pe informarea cetăţenilor, prin distribuirea de pliante, mai ales în rândul elevilor şi că au fost încheiate colaborări cu Direcţia Sanitar Veterinară, Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Pompieri, Poliţia Comunitară, Jandarmeria.

5. Dl. Prodan a anunţat stabilirea unui termen de 30 de zile pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor în judeţele ţării.
6. S-a anunţat finalizarea redactării Regulamentului Intern al Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor.bzfrba